Cookies og persondatapolitik

Denne persondatapolitik beskriver, hvordan Det Systemiske Risikoråd indsamler og behandler personoplysninger.

Besøg på Det Systemiske Risikoråds hjemmeside

Når du besøger Det Systemiske Risikoråds hjemmeside, registrerer vi alene de sider, du tilgår, og hvilken browser du bruger. Vi registrerer ikke oplysninger om din IP-adresse og kan dermed ikke identificere dig.

Tilmelding til nyhedsservice

Når du tilmelder dig vores nyhedsservice, behandler vi oplysninger om din e-mailadresse.

Formålet er at sende dig nyheder fra Det Systemiske Risikoråd.

Behandling af de oplysninger, du afgiver til os, sker med dit samtykke via din tilmelding til vores nyhedsservice (persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra a). Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at framelde dig nyhedsservicen via linket nederst i mailen.

Vi behandler dine personoplysninger, indtil du framelder dig nyhedsservicen, hvorefter vi sletter dem.

Vi indsamler oplysningerne direkte fra dig.

Modtagere

Oplysningerne kan overlades til eksterne leverandører, herunder databehandlere, som bistår Rådet med drift af virksomheden.

Overførsel til modtagere i tredjelande

Vi overfører de oplysninger, du har angivet ved tilmelding til vores nyhedsservice, til vores databehandler, The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, der er beliggende i USA.

Vi kan oplyse, at MailChimp har tilsluttet sig Privacy Shield-aftalen mellem EU og USA, der fastsætter databeskyttelsesregler og sikkerhedsforanstaltninger, som de tilsluttede virksomheder er forpligtede til at overholde. Du kan læse mere om, hvordan MailChimp behandler dine personoplysninger her.

Dine rettigheder

Du har efter persondataforordningens artikel 15 som udgangspunkt ret til indsigt i vores behandling af dine oplysninger. Det betyder, at du kan anmode os om informationer om vores behandling af dine oplysninger.

Du har også ret til at få berigtiget, slettet eller begrænset behandling af oplysninger, der viser sig at være urigtige eller vildledende eller på lignende måde er behandlet i strid med lov. Det fremgår af persondataforordningens artikel 16, 17 og 18.

Du har efter persondataforordningens artikel 21 ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger. Vi vil i givet fald træffe afgørelse om, hvorvidt din indsigelse er berettiget. Hvis det er tilfældet, må vi ikke længere behandle de pågældende oplysninger.

Du har endvidere ret til at trække dit samtykke tilbage. Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere samtykke og op til tidspunktet for tilbagetiltrækningen. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, skal du være opmærksom på, at vi i visse tilfælde kan være berettigede til at fortsætte behandlingen. I sådanne tilfælde vil du blive orienteret herom.

Dataansvarlig

Det Systemiske Risikoråd er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi har modtaget om dig. Du kan kontakte os på:

Det Systemiske Risikoråd

Havnegade 5

1093 København K

E-mail: mail@risikoraad.dk 

Databeskyttelsesrådgiver

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måde:

På e-mail: dpo@risikoraad.dk

På telefon: +45 33 63 68 89

Ved brev: Det Systemiske Risikoråd, att.: Databeskyttelsesrådgiver, Havnegade 5, 1093 København K.

Hvem kan du klage til?

Du kan klage over vores behandling af dine oplysninger til Datatilsynet efter reglerne i persondataforordningens artikel 77, stk. 1. Du kan kontakte Datatilsynet enten fra din digitale postkasse på www.borger.dk, ved almindelig e-mail til dt@datatilsynet.dk eller pr. brev til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.